Folk lånar pengar av olika skälFolk lånar pengar av olika skäl : för att uppfylla dagliga behov , för att köpa saker , för finansiering college undervisning , för att betala bolån , för att starta ett företag , och så vidare . Mängden lånade pengar är också varierat , från några hundra till flera tusen dollar . Olika behov av pengar låntagare har inrättats flera metoder för pengar utlåning . Tre av de vanligaste metoderna för att låna pengar är lån, kontokrediter och kreditavtal . Hur ska var och en dem kan användas för att få ett korrekt och effektivt pengar utlåning ? Fortsätt att läsa korta beskrivningar nedan .

lån

Lån består av fyra huvudtyper , säkrade , utan uc , och Credit lån Union , och Moneyline .

- Secured lån

Med denna metod , bör låntagaren överlämna säkerhet till långivaren före låna pengar . Säkerheten kan vara i form av tillgångar eller andra värdesaker . När låntagaren inte hänga med betalningarna , har långivaren rätt att tvinga försäljningen av de säkrade tillgångarna eller beslagtagande av tillgångar som har skrivits i låneavtalet . Eftersom denna metod är mindre riskfyllt än ett lån utan säkerhet , säkrade lån är ofta billigare i termer av intresse . Denna typ av pengar lån är mest lämplig för att låna stora summor pengar under en lång tid , till exempel för hem förbättringar .

- Lån utan säkerhet

Denna metod kräver inte att du ska ge upp någon säkerhet , därmed ger större risk för långivaren . På grund av den anledningen , blancolån har ofta högre räntor , kortare återbetalningstid och mer stränga regler . Sanktioner kan uppstå om du misslyckas med att betala tillbaka efter löptiden eller även om du försöker att återbetala lånet före förfallodagen .

- Credit Union lån

Detta lån regleras av finansiella organisationer . Lånet ges av och till medlemmarna i organisationen . Vanligen , medlemmar i unionen aktien likheten så att de kan binda till en organisation . Likheterna kan innefatta arbetsplats , bostäder område , medlemskap i en viss förening , och så vidare .

- Moneyline

Denna metod tillhandahålls för olyckliga människor som står inför svårigheter att finna finansiella institutioner runt deras område . De Moneyline hanteras av samhället att ge lån till människor i oförtjänt marknader och avlägsna områden . Pengarna lånas ut kan användas för rörelsekapital , företagsköp , startkapital , hem förbättringar , fastighet och inköp utrustning eller personliga lån .

Kontokrediter

Du behöver ett bankkonto för att ha en övertrassering . Denna upplåning metoden tillåter dig att låna pengar upp till en viss gräns när kontot har inga pengar i det . Detta är säkert en fördel för att övervinna kortsiktiga likviditetsproblem . Dessa pengar upplåning metoden är flexibel eftersom du kan betala tillbaka skulden när det passar dig . Men kontokrediter bättre för kortfristiga lån med små summor pengar , eftersom räntorna på kontokrediter är generellt hög .

Credit

En annan metod för att låna pengar är genom att köpa på kredit . Att använda ett kreditkort eller annat kreditavtal , kan du betala för varor eller tjänster i omgångar . Med kredit betalning , kan du få bättre skydd för större inköp , skaffa omedelbar tillfredsställelse , förenkla reseplaner och bygga en solid kredit rekord . Emellertid har denna metod också några frågor som oansvariga utgifter , räntor , kredit frågor värdering och risker straff .